יום שני, 30 במרץ 2020

אי התאמה אישיותית


מדוע אי התאמה אישיותית חייבת להיבדק בכל ריאיון עבודה
כאשר בוחנים מועמדים במהלך ריאיון עבודה, יש נטייה לשים דגש על הישגי עבר ולימודים אקדמאים, במחשבה שכך תוכלו להבטיח מועמד שיתרום לחברה. כמובן, מדובר בבדיקה חשובה ביותר, אך היא לבדה אינה מספקת כדי לנבא שיבוץ מוצלח של עובד. אי התאמה אישיותית חייבת להיבדק כדי שתוכלו לוודא שהעובד יוכל לתפקד היטב בעסק שלכם, ולא יפגע בביצועיו.
עסקים בעולם המודרני נשענים על שיתוף פעולה בין העובדים. היכולת של עסק העושה שימוש בטכנולוגיה מתקדמת לתפקד ללא צוות עובדים מגובש היא למעשה אפסית. קביעת אי התאמה אישיותית מונעת מהעובד החדש להשתלב בקבוצת העובדים, ויכולה במקרים קשים אפילו לפגוע ברוח הצוות של כלל העובדים. לכן, חשוב מאוד לשלב בדיקות של האישיות במהלך כל ריאיון עבודה, ולהגדיר תכונות רצויות לקראת כל שיבוץ חדש.
איך לוודא שהאישיות מתאימה לכימיה הדרושה בעסק
במהלך ריאיון אשר אורך דקות ספורות, קשה מאוד לזהות בדיוק מאפייני אישיות. חלק מהעובדים הביישנים יותר יהיו קשים יותר לזיהוי, והמוחצנים יותר עשויים להשאיר רושם מוטעה. חשוב מאוד לנסות לזהות אי התאמה אישיותית על פי רשימה סדורה של מבחנים ובדיקות. תוכלו לשאול את המועמד כיצד היה מתמודד עם סיטואציות שונות בחברה.
לאחר מכן, נסו להתקיף את עמדתו, להלחיץ אותו ולהעביר אותו למצב של מגננה. דווקא ברגעים הללו, בהם המועמד מעט מופתע תוכלו לזהות דפוסי אישיות שהוא ניסה להצניע במהלך הריאיון. תוכלו לזהות תוקפנות בעוצמת הקול בה הוא יענה לכם. הימנעות מתקשורת על פי קשר העין ועוד. בסופו של דבר, זיהוי אי התאמה אישיותית היא מאתגרת, ורק מראיין עם ניסיון ארוך שנים הכולל הצלחות וכישלונות יוכל לזהות זאת ברמה גבוהה.  

יום חמישי, 19 במרץ 2020

שולחן סלון

היתרונות של שולחן סלון
שולחן סלון שמתאים עבור חלל המגורים והבית יכול להציע שורה ארוכה של יתרונות. היתרונות של השולחן באים לידי ביטוי גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך, לכן גם חשוב לבחור אותו בצורה נכונה. יתרה על כך, ניתן להשתמש ביתרונות הפוטנציאליים של כל שולחן על מנת להשוות בין הדגמים הקיימים.
היתרון הכי גדול של שולחן סלון בא לידי ביטוי בכך שהוא ממלא גם פונקציה דקורטיבית וגם פונקציה מעשית. בהיבט הדקורטיבי, שולחן שנמצא באמצע הסלון תופס הרבה מקום ונוכחות. לשולחן כזה יש יכולת להשפיע על החוויה של האורחים כאשר הם מגיעים לביקור, על איכות החיים של המשפחה וגם על תחושת שביעות הרצון של ההורים או הילדים.
בהיבט המעשי, השולחן אמור לתפקד כפתרון נוח עבור כל הגילאים והמשפחה. כאן השולחן נמדד למשל ביכולת שלו לחסוך מקום, או באופן שבו הוא מסייע להגדיר אזורים שונים בתוך הסלון עצמו. בנוסף, את השולחן אפשר לבחור לפי צרכים שקיימים אצל כל משפחה בנפרד ולפי מה שחשוב להם.



איך בוחרים את השולחן האידיאלי?
בתחום הריהוט שמור מקום של כבוד לדגמים שונים של שולחן סלון. בגלל שיש לשולחן הזה המון תפקידים ובזכות הביקוש הגבוה, קיימות גם המון חברות שמייצרות אותו. מבחינת הלקוחות, המשמעות של היצע שולחנות גדולה היא בין היתר ירידת מחירים. אם מביאים בחשבון את ירידת המחירים הזו כאשר בוחרים את השולחן, מגדילים את הסיכוי לכך שהמשפחה תהיה מרוצה ממנו.
בחירה נכונה של שולחןסלון תלויה בצרכים של כל משפחה בנפרד ואותם כדאי להגדיר מראש. אם משווים בין הדגמים הקיימים על פי הפרמטרים הסובייקטיביים החשובים לכל משפחה, מגדילים את הסיכוי ליהנות מהשולחן וממה שהוא מציע.

יום רביעי, 11 במרץ 2020

ועדת ערר של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים

במכון הרפואי לבטיחות בדרכים פועלים כיחידת סמך של משרד הבריאות, אך יש להם אוטונומיה מסוימת בהחלטות שקשורות לכשירות לנהיגה. במילים אחרות, זו יחידה מנהלית של משרד הבריאות והתפקיד שלה הוא לעסוק ברפואה תעבורתית. על מנת למנוע באופן ראשוני תאונות דרכים שנגרמות בשל ליקוי בריאותי של הנהג, במכון הרפואי לבטיחות בדרכים משלבים בין מגוון רחב של שירותים ופעולות.

הפעולה העיקרית שמתבצעת על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים היא איתור מוקדם של ליקויי בריאות. בשביל לאתר את ליקויי הבריאות, מבצעים במכון מעקב מנהלי וביקורת רפואית. בין היתר, במכון הרפואי לבטיחות בדרכים יכולים למשל להחליט לערב פסיכולוגים כדי לבדוק האם נהגים מסוימים נמצאים בפוטנציאל לנהיגה מסוכנת.

מה עושים אם לא מסכימים על החלטה של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?
החדשות הרעות הן שיש מקרים שבהם הנהגים והציבור לא מסכימים עם החלטה של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. במקרים כאלה, אפשר לערער על ההחלטה בצורה מסודרת. במקרים של ערעור, הבקשה מוגשת אל ועדה ספציפית של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ואפשר גם לגבות אותה בנוכחות של עורך דין.

התייעצות עם עורך דין שמתמחה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים היא דרך מצוינת להגדיל את סיכויי ההצלחה של הערעור. כאשר מתייעצים עם עורך דין, מבינים מראש מה סיכויי ההצלחה של כל בקשה ומה אפשר לעשות כדי להגדיל אותם. אם רוצים, ניתן גם להשתמש בניסיון של עורך הדין על מנת לבדוק איזה מסמכים צריך להגיש אל ועדת הערר של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. לסיכום, ועדת הערר היא חלק בלתי נפרד מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים. עם זאת, התנהלות מול הוועדה עשויה לדרוש התייעצות עם עורך דין.